THE NEUTRAL HOUSE

AMSTERDAM / THE NETHERLANDS residential

What is particularly pertinent in this house is the way gentle light interacts with each space, playing with the material palette. The need for a soft, calm, pared down and natural atmosphere was key to the project. Niels Maier opened up all of the levels, adding a slim black extension with sliding doors to connect inside and outside, to create calm, we hid certain elements that you can literally open up if you want to use them; the tv cabinet is an example of this. Niels Maier selected materials based on a neutral palette, including bleached rough oak, soft greys, honed marble, white architectural finishes and concrete in the bathrooms and on the kitchen floor. The steel glass doors were made in a soft grey tone to heighten the softness of the space. All spaces merge seamlessly for a soft and naturally luxurious home. 

Interior Architecture / Niels Maier 
Year/ 2017 - 2018

Photography / Cafeine, Thomas de Bruyne 
All rights reserved. 

 

  • van-eeghenstraat-photo-cafeine-be-6626
  • van-eeghenstraat-photo-cafeine-be-6607
  • van-eeghenstraat-photo-cafeine-be-6611
  • van-eeghenstraat-photo-cafeine-be-6613
  • van-eeghenstraat-photo-cafeine-be-6623
  • van-eeghenstraat-photo-cafeine-be-6627
  • van-eeghenstraat-photo-cafeine-be-6631
  • van-eeghenstraat-photo-cafeine-be-6646
  • van-eeghenstraat-photo-cafeine-be-6645
  • van-eeghenstraat-photo-cafeine-be-6647
  • van-eeghenstraat-photo-cafeine-be-6660
  • van-eeghenstraat-photo-cafeine-be-6666
  • van-eeghenstraat-photo-cafeine-be-6678
  • van-eeghenstraat-photo-cafeine-be-6679
  • van-eeghenstraat-photo-cafeine-be-6685
  • van-eeghenstraat-photo-cafeine-be-6703
  • van-eeghenstraat-photo-cafeine-be-6591
  • van-eeghenstraat-photo-cafeine-be-6597
NIELS MAIER / INTERIOR ARCHITECTURE
CALL / MAIL +31 43 2041352 / HELLO@NIELSMAIER.COM